Cupping terapi

Muskelterapi er en dybdegående massageteknik.

Cupping kan være virksomt hvis du ofte døjer med stivhed i nakken, spændingshovedpiner eller andre gener, som kan hænge sammen med til eksempel mange timer ved en computer eller andre faktorer i hverdagen som kan slide på muskler og væv.

Cupping massage og udspænding er effektivt, hvis du er spændt og øm i muskulaturen

Når du får cupping her på klinikken, er du garanteret en behandling ved en fagligt kompetent kropsbehandler som kender kroppens anatomi og fysiologi.

En behandling består af en kombination af mange forskellige teknikker, eksempelvis kan nævnes behandling af musklernes triggerpunkter, blid massage af bindevævet samt dybdemassage af musklerne, med cupper

Ud fra spændingsmønsteret i musklerne, tilrettelægges behandlingen. Der bliver set på mennesket som helhed og behandlingen bliver tilrettelagt specifikt efter den enkelte klients behov.

Du vil bliver gjort opmærksom på uheldige arbejds/belastningsstillinger hvorefter muligheden for aflastning drøftes. Der indgår ligeledes aktiv/passiv muskelstræk, ligeledes får du information omkring hjemmeøvelser, der fremmer afspænding af musklerne og korrigerer kropsholdningen.

En behandling varer fra 1/2 – 1 time afhængig af skadens omfang.

BodyMotiv8-Dundee-Personal-Trainer-Services-muscle

Arbejdsområderne

•Spændings hovedpine

•Piskesmælds-skader

•Spændt nakke

•Ondt i ryggen

•Frossen skulder

•Muse-skader

• Tennis/Golf-albue

•Iskias

•Stressrelaterede muskelspændinger

Hvad er cupping?

Cupping, er en alternativ medicinsk metode som benytter undertryk med henblik på at bedre blodkredsløbet i huden, muskulaturen og i kroppens indre organer.
Terapien går mange tusinder af år tilbage, og bruges i dag mange steder rundt om i verden også herhjemme, specielt hos de lægeeksamineret massører og akupunktører, da det er en del af TCM – den traditionelle kinesiske medicin og medianbaner. Som du måske har set i sommervarmen eller i træningscentrene kan man tit se folk dukke op med sugemærker på ryggen eller på armene m.m.

Cupping terapien har fået et comeback, er blevet en meget populær terapiform.

Hvad kan cupping hjælpe imod?

Cupping kan have en effekt på en lang række lidelser bl.a. nakke-og skuldersmerter, albueled, håndled, lændesmerter, smerter i led som knæ, hofter, ankler, muskelspændinger, væskeophobninger, vægtøgning, gigt, smerter og uro i benene, tunghed i kroppen, unaturlig træthed, eksem, psoriasis, hovedpine, migræne, dårligt immunforsvar, dårlig udrensning.

Der findes overordnet to former for cupping, nemlig wet og dry cupping. Wet cupping også kendt som blod cupping. Er en metode hvor der laves 1-3 små snit i huden inden cuppen påsættes. Pga. undertrykket vil der komme blod ud i koppen. Denne behandlingsform er FORBUDT her i Danmark. Den behandlingsform der benyttes herhjemme, er dry cupping. Indenfor denne gren findes forskellige typer cupping.

De former jeg bruger i min klinik er: 

 • Moving cupping → hvor kopperne bevæges langs meridianer, eller områder med spændinger.
 • Still cupping → hvor kopperne placeres på forskellige akupunktur- eller smertepunkter på kroppen.

Hvilke fordele findes der ved cupping?

 • Bringer ilt, blod og varme til det berørte område
 • Frigiver gamle affaldsstoffer fra bindevævet, som fungerer som et depot for alle disse affaldsstoffer
 • Stimulerer og styrker immunforsvaret
 • Stimulerer væv og indre organer
 • Øger blodgennemstrømningen i bindevæv, led, muskler og indre organers bindevæv
 • Øger udrensning

Hvorfor er cupping så effektiv?

Hvor jeg normalt med almindelig massage presser muskler og væv sammen, der virker cupping helt modsat. Når man sætter koppen på kroppen, danner det et undertryk, der tvinger blodet ud i kapillærerne (blodårerne). Dette gør, at blodcirkulationen til et bestemt område stimuleres. Cupping afspænder og udrenser kroppens affaldsstoffer, samt frigør muskelspændinger og bindevævet. I det sug der kommer når koppen sættes på huden, skabes der via undertrykket et vakuum. Det når helt ned i dybden af musklerne, de nærtliggende senere, og løsner selv meget gamle og fastsiddende affaldsstoffer og spændinger. Jeg bruger tit cupping i mine behandlinger, hvis der er en person som der ikke er vilde med nåle. Så kan jeg sætte kopperne på medianbanerne/spændingerne, eventuelt på en tennis- eller golfalbue, en frossen skulder som jeg ikke kan få lov til at komme til.

Bivirkninger ved cupping

Du vil få sugemærker fra kopperne ved en behandling. Hvor de er let røde eller mørke lilla, afmærkningerne er forskelligt fra person til person. Mærkerne  vil forsvinde efter 1-10 dage. Der kan opstå ømhed i kroppen, ligesom enhver form for massage. Da der bliver løsnet op i affaldsstofferne, kan man opleve svimmelhed, træthed og hovedpine (det sker sjældent), men det skal ses som et tegn på, at kroppen arbejder.

HUSK at drikke masser af vand efter en behandling lige meget hvilken behandlings form I så får. I er igang med en udrensning proces.

Jeg bruger IKKE cupping i en behandling:

 • Hvis du er cancerpatienter, da kroppen ofte er meget skrøbelig.
 • Hvis du er gravid.
 • Hvis du er ammende, da affaldsstofferne kan udskilles i modermælken.
 • Hvis du har hudforandringer, sår, eksemer, pga infektionsrisiko.

Der kan være tilfælde hvor jeg bruger cupping trods ovenstående grunde, men dette sker kun under specielle omstændigheder og ekstra opmærksomhed.

 

Skriv et svar