AMD øjnebehandling

 

Behandling af AMD med øjenakupunktur
Se infovideo fra Boel akupunktur om AMD her Hvad er AMD? (Aldersbetegnet-Macula Degeneration) betegnes som en uhelbredelig øjensygdom, der rammer ca hver 10. dansker over 60 år, og årligt rammes ca 15.000 i Danmark. 

AMD er den hyppigste årsag til blindhed i hele den vestlige verden. Alene i Danmark rammes omkring 15.000 mennesker om året af denne øjensygdom.

I alle europæiske lande, men især i USA, ofres der millioner af dollars på at finde en effektiv behandling. På trods af det har øjenlægevidenskaben endnu ingen behandling at tilbyde AMD-patienter (med såkaldt tør AMD), så sygdommen forbedres. Den våde form af AMD kan nu behandles med bla. laser og indsprøjtninger i øjnene.
Symptomer på AMD

Symptomerne er ofte i starten eksempelvis, at AMD-patienter mister det centrale syn og ser en sløret plet, der følger med uanset hvor, de retter blikket hen.

 

Gør det ondt, og er der bivirkninger?

– Man bør altid også ved øjensygdomme få foretaget en lægeundersøgelse før en akupunktur behandling.

– Der er indtil videre ikke konstateret nogen bivirkning, heller ikke ved behandling af børn og gravide.

– Der kan dog hos nogle mennesker forekomme nogle fysiske reaktioner efter en akupunktur behandling: Kortvarig træthed, varme hvor man har et problem, ildelugtende urin og afføring samt kortvarig følelse af lethed-/tunghed.

Det er ikke alle, der får en eller flere af disse reaktioner, som forsvinder i løbet af kort tid. Reaktionerne er ufarlige, men et tegn på, at der er startet en proces i kroppen.

Det kan godt gøre lidt ondt, når nålene isættes, det kan føles som en kortvarig, skarp smerte eller lignende. Smerten forsvinder dog, så snart nålen er i, og smerten bruges som en vejledning om, at nålen er korrekt isat og har ramt punktet, der giver signal til hjernen.